Alanya'da kuvvetli sağanak uyarısı geldi

Bugün gün boyu aralıksız yağan yağmur nedeniyle yollar ve sokaklar yetersiz altyapı nedeniyle sular altında kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya ve Alanya çevresinde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu.

© Alanya Gazetesi

Yapılan tahmine göre, yağışlar özellikle 700-800 metre rakım ve üzerindeki bölgelerde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacak. Bu durum, ulaşımda aksamalara, su baskınlarına, sel, heyelan ve yıldırım gibi tehlikelere yol açabileceği gibi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yükseklerde buzlanma ile don olasılığı da bulunuyor.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR VE BUZLANMAYA DİKKAT

Meteoroloji, vatandaşları bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı. Alanya’daki yüksek bölgelerde yaşayanların ve seyahat edeceklerin olası buzlanma ve kar nedeniyle dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

? 2026 Yılı Bayram Mesaisi Hesaplama Tablosu
Alanya'da 22 Yaşındaki Hüseyin Alanay Kalbine Yenik Düştü
İstiklal Marşı'nın Arapça Okunmasına Soruşturma: Karaman Valiliği Harekete Geçti
Ortadoğu’da Topyekün Savaş: 17. Günde Kaos Derinleşiyor
Muhittin Böcek Hakim Karşısında: Alnım Açık, Başım Dik!
Hız Sınırında 'Tolerans' Dönemi Bitti: Artık Kilometre Hesabı Var!
Gurbetçilerden 'Direkt Uçuş' İsyanı: Frankfurt-Alanya Hattı Şart!
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi