Alanya’da Denizden Gelen Hazine: Yakacak Diye Topladı, Sanat Eseri Çıktı!

Alanya’da etkili olan sağanak yağışların ardından derelerden denize sürüklenip kıyıya vuran odunlar, bu kez sobaları değil mekanları süsleyecek. Çimen Oteli karşısında sahile vuran 'arasan bulunmaz' formdaki ağaç parçaları, şimdilerde dekoratif eşya tutkunlarının ve epoksi ustalarının gözdesi oldu.

© Ali Adaçay

Alanya’nın kırsal kesimlerinde etkili olan şiddetli yağışlar, dağlardan kopan odun parçalarını çaylar ve dereler vasıtasıyla Akdeniz'in sularına taşıdı. Dalgaların Çimen Oteli karşısındaki sahile sürüklediği bu odunlar, genellikle kışlık yakacak ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından toplanırken, bu kez durum farklı oldu.

Kepçeyle Çıkarıldı, Güzelliği Şaşırttı Sahilde yığılan birikintilere herkesten farklı olarak sanatsal bir ruhla bakan dikkatli bir vatandaş, kepçe yardımıyla odunları sudan çıkardı. Parçaların arasındaki bazı kütük ve dalların, doğanın şekillendirdiği eşsiz kıvrımlara sahip olduğunu fark eden vatandaş, bu parçaların yakılmak için fazla değerli olduğuna karar verdi.

Epoksi Sanatçıları İçin Bulunmaz Nimet Son yıllarda iç mimaride ve mobilya tasarımında oldukça popüler hale gelen epoksi reçine sanatı, bu tür doğal ahşaplara olan talebi artırmış durumda. Deniz suyunun ve dalgaların aşındırmasıyla pürüzsüzleşen, "arasan bulunmaz" denilecek ilginç figürlere sahip bu doğal ahşaplar, şık masalara, sehpalara ve dekoratif objelere dönüşme potansiyeli taşıyor.

İşyerinin Önünde Alıcılarını Bekliyor Haber merkezimizin kameralarına yansıyan görüntülerde, denizden toplanan onlarca çeşit formdaki odun parçasının, vatandaşın işyerinin önünde sergilendiği görülüyor. Hem doğanın geri dönüşümüne katkı sağlayan hem de bu eşsiz parçaları değerlendirmek isteyen girişimci vatandaş, dekorasyon meraklılarına ve ustalara bu ürünleri uygun fiyatlarla sunuyor.

Türkiye'nin Avokado Başkenti Alanya'da Yeni Fiyatlar Açıklandı: Fuarte ve Pinkerton Ne Kadar?
Alanya'da Kayıp Alarmı: 13 Yaşındaki Enes Şen Her Yerde Aranıyor!
Alanya AK Parti Her Akşam Bir İftar Sofrasına Konuk Olacak
Alanya’da Denizden Gelen Hazine: Yakacak Diye Topladı, Sanat Eseri Çıktı!
Alanya’da Güneşli Havada Deniz Üzerinde Hortum Görüldü
Alanya'da Yaşam Maliyetini Bir Darbe Daha: Motorine Dev Zam
Alanya 2026 Turizm Sezonuna İddialı Hazırlanıyor
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi