Alanya önümüzdeki 4 gün boyunca kavrulacak

Alanya'da 3-6 Temmuz tarihleri arasında sıcaklıklar 35 ila 41 dereceye ulaşacak. Meteoroloji, düşük nem ve sıcak hava nedeniyle vatandaşları uyardı. Bu gün itibarıyla etkili olacak sıcaklıklar ve düşük nem oranı nedeniyle ormanlarda yangın tehlikesi artıyor. Bu nedenle piknik, anız yakma, mangal ve açık ateş gibi faaliyetlerin ormanlık alanlarda yasak/kısıtlı olduğu hatırlatıldı.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Antalya ve Alanya çevresinde 3-6 Temmuz 2025 tarihleri arasında aşırı sıcak hava dalgası etkili olacak.
HAVA SICAKLIĞI 41 DERECEYİ BULACAK
Yapılan açıklamaya göre, bölgede hava sıcaklıkları 35 ila 41 derece arasında değişecek. Bu sıcak hava kütlesinin, özellikle gündüz saatlerinde etkisini daha da artıracağı belirtildi.
NEM ORANI DİP SEVİYEDE
Beklenen sıcak hava dalgası ile birlikte nem oranlarının yüzde 10-30 seviyelerine kadar düşeceği ifade edildi. Düşük nem ve yüksek sıcaklık kombinasyonu nedeniyle ısı çarpması, baş ağrısı ve susuzluk gibi sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.
VATANDAŞLARA TEDBİRLİ OLUN ÇAĞRISI
Yetkililer, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu günlerde güneş altında uzun süre kalmamaları gerektiği konusunda uyarıyor. Vatandaşların açık alanda bulunacakları saatlerde şapka, güneş gözlüğü ve bol su tüketmeleri öneriliyor.
YANGIN RİSKİ DE ARTIYOR
Sıcak ve kuru havanın orman yangını riskini artırabileceği belirtilirken, piknik, anız yakma, mangal ve açık ateş gibi faaliyetlerin minimuma indirilmesi istendi.