Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Kaz Dağları talanına karşı harekete geçti

 Alanya Haber giriş: 02 Ağustos 2019, Cuma 13:01., Güncelleme: 5 yıl önce
Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Kaz Dağları talanına karşı harekete geçti
Abone ol

Yüzbinlerce ağacın kesilmesi ve siyanürle altın madeni çıkarılması nedeniyle tam bir doğa katliamının uygulandığı, Türkiye'nin oksijen ve hayat deposu Kaz Dağları'na Türkiye Kent Konseyleri Platformu'ndan de destek geldi.. Konsey üyeleri katliamın yaşandığı bölgeye gidiyor.

Kanadalı bir şirket tarafından fiziki yapısı, maddiyatı ve doğal habitatı katledilip talan edilen Kaz Dağları'ndaki faaliyetler tüm Türkiye'nin yüreğini yakıyor.  

Türkiye'de tepkilerin odağındaki Kanadalı altın şirketi Alamos Gold’un CEO’su Bloomberg’e yaptığı açıklamada ‘Türkler taş taşımakta çok iyiler’açıklamasıyla tepkileri ikiye katladı. Altıncı CEO'nun Türkiye ve Türk halkına yönelik tüm dünyanın gözü önünde açık açık bu kadar ağır bir dil kullanarak 'hakaret ederek aşağılaması' kamuoyunda büyük tepki topladı..

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'ndan Kaz Dağları tepkisi..

Alanya Kent Konseyi, Kaz Dağları talanına karşı harekete geçti
Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Kaz Dağları talanına karşı harekete geçti

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi; "Hayati su kaynakları ve su havzaları üzerinde bulunan ve Türkiye için oksijen kaynağı olan Kaz Dağları bölgesinde işletilecek altın madeni sebebiyle 10 binlerce ağacın kesilmesine ses getirmek icin 2 Agustos Cuma gunu saat 11.00 da Kirazlı Balaban Mevkin de buluşuyoruz. #KazdağlarıHepimizin"