Antalya'da Polonyalı ve Rus Turistlerin 'Ukrayna' kavgası

 Alanya Haber giriş: 26 Temmuz 2022, Salı 00:11., Güncelleme: 2 yıl önce
Antalya'da Polonyalı ve Rus Turistlerin 'Ukrayna' kavgası
Abone ol

Antalya'da çoğunluk olarak Rus turistlerin konakladığı bir otelde iddiaya göre bazı Polonyalı ve Rus turistler, Ukrayna-Rusya savaşı gerekçesiyle birbirine girdi.. 'dip.org.ua' isimli haber sitesi Polonyalı turistlerin Rusları dövdüklerini öne sürerek kavgaya ilişkin bir görsel yayımladı..

Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaş nedeniyle başta Antalya-Alanya bölgesi olmak üzere çok sayıda Rus ve Ukrayna vatandaşı Türkiye'ye geldi..

Rusya'da bazı haber siteleri, Antalya'da çoğunluk olarak Rus turistlerin konakladığı bir otelde 4 kişiden oluşan Polonyalı turist ve bazı Rus turistlerin 'Ukrayna' savaşı gerekçesiyle kavga ettikleri öne sürüldü.

İlgili haberde Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşı bahane eden Polonyalıların bir Rus çifte ısrarla savaş konusunda sorular sorduğu, siyasi fikirlerini öğrenmeye çalıştığı ve herhangi bir yanıt alamayınca da karşılıklı olarak fiziki kavgaya giriştikleri öne sürüldü.

Geçtiğimiz 13 Temmuz'da meydana geldiği iddia edilen kavga olayında Rusya'nın kuzeyinden Antalya'ya tatile gelen bir Rus çiftin, 4 kişilik Polonyalı turist tarafından darp edildiğine dair video ve görsel de paylaşıldı.. 

İŞTE HABERE KONU OLAN O FOTOĞRAF:

Alanya'da Polonyalı ve Rus Turistlerin 'Ukrayna' kavgası
Antalya'da Polonyalı ve Rus Turistlerin 'Ukrayna' kavgası

KANOCULAR DA TARTIŞMIŞTI

Geçtiğimiz Nisan ayında Antalya'nın Serik ilçesi'nde bir otelde kamp yapan Ukrayna Kano Kadın Milli Takımı sporcuları, istirahatleri sırasında Rus turist grubu ile tartışma yaşanmıştı.

Ukraynalı sporcular, tartışma sonrası yaşadıklarını otel yönetimine aktarmış, otel yöneticileri ve polisin iki grupla görüşmesi sonrası taraflar bir birinden şikayetçi olmamıştı.