Zuhal Sirkeli: Sultanlık ve diktatörlük peşinde koşanlar bilmelidir ki

 Alanya Haber giriş: 26 Ekim 2019, Cumartesi 14:07., Güncelleme: 5 yıl önce
Zuhal Sirkeli: Sultanlık ve diktatörlük peşinde koşanlar bilmelidir ki
Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Sirkeli, salı günü bütün yurtta ve Alanya'da da büyük bir coşku ile kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yaptığı açıklamada "Bugün ülkemizde sultanlık peşinde koşanlar, diktatörlük özlemi içinde olanlar, ‘Tek egemen benim’ diye nara atanlar bilmelidir ki, bizler bundan 96 yıl önce bu topraklar için seve seve can verenlerin çocukları olarak, ne dün ne de bugün, kimsenin kulu, kimsenin kölesi olmayı kabul etmedik, tarih boyunca da etmeyeceğiz!.." dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, 29 Ekim cumhuriyet Bayramı'na ilişkin bir basın açıklaması ve kutlama mesajı yayınladı

Zuhal Sirkeli: Sultanlık ve diktatörlük peşinde koşanlar bilmelidir ki
Zuhal Sirkeli: Sultanlık ve diktatörlük peşinde koşanlar bilmelidir ki

Başkan Zuhal Sirkeli açıklamasında: "Türkiye Cumhuriyeti bundan 96 yıl önce emperyalizme karşı verilen ulusal kurtuluş savaşı sonucunda kuruldu.Kanla, acıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlık, laiklik, çağdaşlık ve halk egemenliği üstünde yükseldi.

"CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNU KUTLUYORUZ"

Bir halkın, bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği büyük bir mücadelenin sonucunda elde ettiği en önemli kazanımın, yani cumhuriyetimizin kuruluşunu kutluyoruz Bu coşkuyu ve bu heyecanı yaşayan, bağımsızlığa, özgürlüğe, demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün devrimlerine inanmış her insanın ortak gururu Türkiye Cumhuriyeti’dir! Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrimdir. Bu devrime inanmayanlar, Mustafa Kemal Atatürk’e inanmayanlar, Türkiye Cumhuriyeti değerleri ve kazanımlarına saldırmaktan yorulmadılar.

"ÜLKEMİZDEZDE SULTANLIK VE DİKDATÖRLÜK PEŞİNDE KOŞANLARIN KULU-KÖLESİ OLMAYACAĞIZ"

Unutulmasın ki, bizler de, O’nu ve devrimlerini yılmadan savunmaktan yorulmayacağız! Bugün ülkemizde sultanlık peşinde koşanlar, diktatörlük özlemi içinde olanlar, ‘Tek egemen benim’ diye nara atanlar bilmelidir ki, bizler bundan 96 yıl önce bu topraklar için seve seve can verenlerin çocukları olarak, ne dün ne de bugün, kimsenin kulu, kimsenin kölesi olmayı kabul etmedik, tarih boyunca da etmeyeceğiz! Cumhuriyet, sonu olmayan bir başlangıç, karanlığa bir başkaldırı ve ulusal onurdur. Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz."