Yaman çelişki; Vatandaşlık bol kepçeden, ikamet ise yok!

 Alanya Haber giriş: 13 Aralık 2023, Çarşamba 00:54., Güncelleme: 5 ay önce
Yaman çelişki; Vatandaşlık bol kepçeden, ikamet ise yok!
Abone ol

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin taşınmazlar arasına arsalar da dahil edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar Alanya'da ise 'Vatandaşlık bol kepçeden, ikamet ise çay kaşığı ile... ' şeklinde karşılık buldu. Alanya ekonomisine ciddi anlamda zarar veren ve büyük yanlış olarak nitelendirilen 'ikamet yasağı' kararından geri adım atılmaması şaşkınlık yarattı.

Döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan değişikliğe göre, Türk vatandaşlığı satışı için uygulanan yönetmelikte 'döviz tutarındaki taşınmazı' ibaresi 'döviz tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazı" olarak değiştirildi.

KÖYDE, KIRSALDA, MECRADA.. ÜZERİNDE YAPI OLAN ARSA

Artık arsa alarak da Türk vatandaşlığı edinilebilecek. Uygulamanın şartı ise arsada kat mülkiyeti veya kat irtifakı olması ya da arsa üzerinde yapı bulunması olacak.

YAMAN ÇELİŞKİ; VATANDAŞLIK KEPÇEYLE, İKAMET YOK!

Öte yandan kolaylaştırılarak genişletilen vatandaşlık satışı ve 'ikamet yasağı' çelişkisi dikkat çekti. 

Buna göre Alanya'da ikametin bazı mahallelerde durdurulması nedeniyle inşaat ve emlak sektörü başta olmak üzere şehir ekonomisinin ciddi anlamda sıkıntıya girdiği bilinirken, büyük yanlış olarak nitelendirilen ikamet yasağı' konusundan bir geri adım dahi atılmaması Alanya kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Türk Vatandaşlığı kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik' şu şekilde:

Yaman çelişki; Vatandaşlık bol kepçeden, ikamet ise yok!
Yaman çelişki; Vatandaşlık bol kepçeden, ikamet ise yok!