Türk Kadınlar Birliği'nden Cumhuriyet Bayramı mesajı

 Alanya Haber giriş: 28 Ekim 2019, Pazartesi 11:15., Güncelleme: 5 yıl önce
Türk Kadınlar Birliği'nden Cumhuriyet Bayramı mesajı
Abone ol

Türk Kadınlar Birliği Alanya Şube Başkanı Hülya Karadayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı açıklamasında bulundu. Karadayı "Cumhuriyet Devrimleri “Kadının” gelişimine büyük katkı sunmuştur... Türk Kadınlar Birliği olarak '' Atatürk İlke ve Devrimlerinin ve Cumhuriyetimizin'' vazgeçilmez kazanımlarının bekçisiyiz, Çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Türk Kadınlar Birliği Alanya Şubesi yayınladığı Cumhuriyet Bayramı mesajında şu ifadalere yer verdi;

Atamızın emaneti Cumhuriyetin gözü pek, gönlü mert koruyucuları;

Cumhuriyet Bayramımız Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliğinde, büyük bir dirençle, kadını ve erkeği, genci ve yaşlısı ile tek vücut olup vatanını savunduğu, bağımsızlığını ve bütünlüğünü kazandığı, büyük bir coşkuyla kutladığı bir bayramdır, dahası bir ulusun bütünleştiği, şehit düşerek kendinden sonraki nesillere yaşamı sunduğu bir zaferin ilanıdır 29 Ekim.

Aziz şehitlerin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakarlıklarını yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

"CUMHURİYETİ SİNDİREMEYEN SİNSİ PLANLAR, BÖLÜCÜLER, ŞER ODAKLAR.."

Lakin bilime ve akla dayanan Atatürkçü düşünce sisteminin esaslarını kavrayamamış bir takım kötü niyetliler tarafından Türk Ulusunun birlik ve beraberliğini, Türkiye Cumhuriyetinin Laik ve Demokratik yapısını bozmak ve çağdaş kazanımlarını ortadan kaldırmak amacıyla yürütülen sinsi planlar ne yazık ki her geçen gün farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır. Üzülerek ifade ediyoruz ki, Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısını içine sindiremeyen bölücüler ile Laik yapısını sistematik bir yaklaşımla aşındırmaya çalışan şer odaklarının yaklaşımlarını tüm ulusumuz çok açık olarak izlemektedir.

Türk Milleti, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek, onu koruyup, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya devam edecektir. Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Türk Kadınlar Birliği'nden Cumhuriyet Bayramı mesajı
Türk Kadınlar Birliği'nden Cumhuriyet Bayramı mesajı

"MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÖSTERME GÜNÜDÜR"

Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 96 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur verici. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.
Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme, milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

"CUMHURİYETİMİZİ HEP BİRLİKTE TAÇLANDIRACAĞIZ"

İnanıyoruz ki; Ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 96. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, saygıdeğer yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın cumhuriyet bayramını Yönetim Kurulumuz olarak kutluyoruz.

Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yılı kutlamaları ile bir kez daha ifade etmek isteriz ki Ulusal Kurtuluş Savaşımız kadın ve erkek tüm milletin ortak mücadelesi ile gerçekleşmiştir. Cumhuriyet Devrimleri “Kadının” gelişimine büyük katkı sunmuştur. Bu nedenle Türk Kadınlar Birliği Derneği Alanya Şubesi Cumhuriyet Kadınları olarak bizler Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, Cumhuriyet Devrimleri için emek veren, can veren binlerce insanımızın eşsiz mirasını yüreğimizde taşıyor, aklımız ve emeğimizle bu mirası gelecek nesillere sunmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz..Türk Kadınlar Birliği olarak '' Atatürk İlke ve Devrimlerinin ve Cumhuriyetimizin'' vazgeçilmez kazanımlarının bekçisiyiz Çalışmaya devam edeceğiz

Bir ulusu tutsak olmaktan kurtaran, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!” diyerek, Cumhuriyeti bizlere armağan eden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran ve saygıyla anıyor,
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz.