Süleymancılara Kurban kesimi ve deri toplama yasağı

 Alanya Haber giriş: 12 Ağustos 2019, Pazartesi 13:40, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Süleymancılara Kurban kesimi ve deri toplama yasağı
Abone ol

Flaş gelişme.. Kamuoyunda Süleymancılar olarak bilinen Antalya genelindeki Süleymancılar Cemaati yurtlarına Kurban kesimi ve deri toplama yasağı getirildi. Bu seneye kadar kurban kesilmesine ve deri toplanmasına izin verilirken bu yıl İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Valilik emriyle yasaklandı. Bu yasak kararı ise kamuoyunda, '31 Mart seçimlerinde Antalya'da AKP Adayı Menderes Türel'e oy vermedikleri gerekçesiyle hedef haline geldiler' şeklinde yorumlandı.. Öte yandan Diyanet'in önceki hafta yayınladığı raporda Süleymancılar için 'birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddiaları ve FETÖ benzeri yeni bir yapı ile karşılaşmamak için 'ciddiye alınmalılar' ifadelerine yer verilmişti.. Yasak kararının bu raporun hemen ardından gelmesi dikkat çekti...

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

SÜLEYMANCILAR: YENİ BİR FETÖ BENZERİ YAPILANMA TEHLİKESİ VAR!..

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cemaat ve tarikatlar raporunda Süleymancılar'la ilgili şu değerlendirme yapılıyor: Süleymancılarla ilgili olarak, onların, birtakım yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olduğu iddialarının ciddiye alınması ve yeni bir FETÖ ile karşılaşmamak için gerekli incelemelerin yapılması, üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. 

Diyanet'in bu raporunun hemen aynı haftasında Süleymancılar'a ilk darbe 'kurban kesim ve deri toplama' yasağı olarak geldi. 70 yıldan fazladır başta Antalya bölgesinde varlığını sürdüren cemaatin 31 Mart'ta Türel'e destek vermemesi sonrası bu FETÖ benzetmesi ve yabancı istihbarat servisleri ile ilişkilendirildiği 'tehlike raporunda' yer alması dikkat çekti..

SON GÜN DARBESİ!..

Yasak kararının son gün alınması da dikkat çekilen bir başka detay oldu... Tüm hazırlıklarını tamamlamış olan Süleymanlı yurtlarına yasak kararının arife günü tebliğ edilmesi ve kesim yaptırılmayarak deri bağışlarının toplatılmaması bütün çalışmalara darbe vurdu.
Kararın tebliğ edilmesi üzerine Süleymanlılar yurt yerine ilk kez bu yıl özel kesimhanelerde kurbanlıklarını kesmeye başladı. 

18 SÜLEYMANCI YURDU VAR

Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı da Alanya Şehir merkezi ve civarı mahallelerde bulunan 18 Süleymancı yurduna bağlı kurban kesim noktalarında satış ve kesim yapılmasının yasaklandığını tebliğ etti.

SIKI DENETİM OLACAK, KESİM YASAK, DERİ TOPLAYAMACAKLAR

Alanya Emniyet Müdürlüğü ve Alanya Jandarma Komutanlığı görevlilerinin bayramdan bir hafta önce polis ve jandarma bölgesindeki toplam 18 Süleymanlı yurduna bağlı kesim ve satış noktalarında Kurban Bayramı boyunca ve sonrasında satış ve kesim yapılamayacağını ayrıca deri toplama yetkileri olmadığı için deri bağışı da alınamayacağını bildirdi.
Polis ve jandarmanın bayram boyunca bahsettiği konu yurtlara bağlı satış ve kesim noktalarında faaliyet olup olmadığına yönelik denetim yapacağı iddia edildi.

Yasak kararı kamuoyunda, “31 Mart Yerel seçimlerde Süleymancıların AKP adayı Menderes Türel'e oy vermemeleri” karşılık buldu..