Son dakika: Alanya'da ekmeğe 'mecburi' zam

 Alanya Haber giriş: 10 Aralık 2019, Salı 15:26., Güncelleme: 5 yıl önce
Son dakika: Alanya'da ekmeğe 'mecburi' zam
Abone ol

Son dakika: Alanya'da ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı.. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, maliyetlerin arması nedeniyle ekmeğin yarın itibariyle mecburi zamlı olarak satılacağını duyurdu. Alanya genelinde 1,25 TL'den satılan ekmeğin fiyatı 1,5 liraya yükseltildi.

ALESO Başkanı Nuri Demir maliyetlerin artması nedeniyle ilçede fırıncıların mecburi olarak ekmeğe zam yaptıklarını söyledi.

Demir, 240 gram ekmeğin 10 Aralık (yarın) itibariyle 1.50 TL fiyatla satılacağını duyurdu.

Son dakika: Ekmeğe mecburi zam
Son dakika: Ekmeğe mecburi zam

Demir, “Fırıncı Esnaflarımız uzun zamandır yapılan tüm zamlara rağmen fedakarlık göstererek ekmeğe zam yapmamıştır. Gönül ister ki hiç bir şeye zam yapılmasın. Ancak (Un, işçi, mazot, elektrik, nakliye, kira, sgk…) maliyetlerin yükselmesi nedeni ile Ekmeğe zam kaçınılmaz olmuştur.

Fırıncı Esnaflarımızın taleplerini Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birline gönderdik. Onlar da gerekli görüşmeleri yaparak, Ticaret bakanlığından da izin alarak, 240 Gr ekmeğin 1,50 TL satılmasına izin vermişlerdir. İlçemizde 10.12.2019 tarihi itibariyle yeni fiyat uygulanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.