Son dakika: Alanya'da havai fişek yasaklandı

 Alanya Haber giriş: 05 Eylül 2019, Perşembe 09:32., Güncelleme: 5 yıl önce
Son dakika: Alanya'da havai fişek yasaklandı
Abone ol

Son dakika.. Beklenen haber geldi.. Antalya Valiliği, bölge genelinde havai fişek atılmasını yasakladı. Sabahın ilk saatlerine kadar Alanya genelinde atılan havai fişekler hem gürültü kirliğine hem de doğaya zarar veriyordu. Havai fişeklerin atılmasının yasaklanması için vatandaşlar uzun yıllardır mücadele ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Alanya Belediyesi Meclis toplantısında da gündeme getirilen havai fişek atılması, CHP'li meclis üyeleri tarafından eleştirilmiş ve meclise yasaklanması yönünde teklif ve öneriler sunulmuştu: CHP'li meclis üyesi Nazmi Zavlak da 'Belediye bu konuda acilen adım atmalı..' uyarısında bulunmuştu

Edinilen bilgiye göre; bugünden iitibaren Antalya genelinde eğlence mekanları kafeler ve restoranlar havai fişek atanlar hakkında Kabahatlar Kanunu'ndan cezai ve adli işlem ile soruşturma açılacağı belirtildi.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yasak kararının ardından tüm eğlence mekanlarını, kafeleri ve restoranları kontrol edeceklerini duyurdu.. Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Turizm şehrinde bu günden itibaren havai fişek atanlar kişiler hakkında TCK’nun 170’inci ve 174’üncü maddelerine göre adli tahkikat yapılacağını söyledi.

ZAVLAK'TAN HAVAİ FİŞEK UYARISI

CHP'li Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Alanya’da havai fişekler konusunda adım atılması uyarısında bulunmuştu

Son dakika: Alanya'da havai fişek yasaklandı
Son dakika: Alanya'da havai fişek yasaklandı

Zavlak yaptığı açıklamada ; ” Bir yandan 2019-2024 stratejik planında hayvanları ve doğayı korumak için çok önemli yatırımlar planlayan Alanya Belediyesi, bir yandan da her milli bayram ve festivalde havai fişek kullanarak doğaya ve hayvanlara büyük zararlar vermektedir. Belediyemiz bünyesinde yapılan festival ve kutlamalarda havai fişek kullanımını kaldırarak topluma örnek olmamız gerekmektedir. Ayrıca şehrimizde havai fişek kullanımını bitirmek için zabıta ve emniyet güçleri ile işbirliği içerisinde havai fişek kullananlardan ziyade, satış yetkisi olmadığı halde satışını yapan kırtasiye, hediyelikçi ve marketler kontrol altına alınmalıdır” ifadelerine yer vermişti.