Sıcak Gelişme: Bakan Çavuşoğlu'nun yerine kim gelecek

 Alanya Haber giriş: 30 Mayıs 2023, Salı 11:28., Güncelleme: 12 ay önce
Sıcak Gelişme: Bakan Çavuşoğlu'nun yerine kim gelecek
Abone ol

28 Mayıs'ta Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP Kulislerinde 'Bakan Loto' oynanmaya başlandı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesinde sürpriz isimlere yer verebileceği konuşuluyor. 2014 yılından beri Dışişleri Bakanlığı yürüten Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerine ise iki kişinin ismi geçiyor..

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın yeni kabinesini Perşembe veya Cuma açıklaması bekleniyor.

Mevcut bakanların düşünülmediği kabineye sürpriz isimlerin gireceği konuşuluyor.

29 Ağustos 2014 tarihinde Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşturulan 62'inci hükümettte "Dışişleri Bakanı" olarak görevlendirilen ve o günden beri görevini başarıyla yerine getireren Mevlüt Çavuşoğlu'na yeni kabinede görev verilmeyeceği AKP kulislerinde dillendiriliyor. Seçim bölgesi Antalya 1. Sıra Adayı olarak milletvekili seçilen ancak memleketi Antalya'da iki dönemdir CHP'nin sandıktan çıkmasıyla dikkatleri üzerine çeken Çavuşoğlu'nun yerine iki ismin gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

ÇAVUŞOĞLU'NUN YERİNE İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR.

13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da Dışişleri Bakanlığı için adı dile getiriliyor.

Sıcak Gelişme: Bakan Çavuşoğlu'nun yerine kim gelecek
Sıcak Gelişme: Bakan Çavuşoğlu'nun yerine Hakan Fidan ve İbrahim Kalın'ın adı geçiyor

Öte yandan, Türk Cumhuriyeti siyasi tarihinin en uzun dışişleri bakanlığı görevini yapan ikinci isim olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görevinin sona ermesinin ardından 'Dış Politikalardan Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na getirilebileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında..

Ayrıca Antalya bölgesini yakından ilgilendiren kritik bakanlıklardan olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a kesin gözüyle bakıyor.