Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek

 Alanya Haber giriş: 15 Eylül 2023, Cuma 13:45., Güncelleme: 8 ay önce
Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek
Abone ol

Alanya Üniversitesi'nde uzun yıllar görev yapan, 2020 yılında Lösemi hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden akademisyen Şebnem Köseoğlu adına anma etkinliği düzenlendi.

Alanya Üniversitesi ve LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) iş birliğiyle, Şebnem Köseoğlu Parkı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine; Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, LÖSEV Antalya Yönetimi ve Üyeleri, genç yaşta hayatını kaybeden akademisyenin ailesi ve sevenleri büyük ilgi gösterdi. Köseoğlu'nun kanser hastalarına verdiği destek ve katkıların hatırlandığı anma etkinliğinde, duygusal anlar yaşandı. 

Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek
Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek


“GÜZEL YÖNLERİYLE HOŞ BİR SEDA BIRAKTI”

 Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, gerçekleştirilen anma etkinliği hakkında görüşlerini dile getirdi.  Etkinliğin amacının Şebnem Köseoğlu’nu anmak ve güzel hatıralarını yaşatmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Güner; “Bugün burada, sevgili Şebnem Köseoğlu'nu hem anmak hem de onunla birlikte geçirdiğimiz güzel anıları paylaşmak için bulunuyoruz. Allah rahmet eylesin. Şüphesiz ki, kendisi gerçekten çok güzel ve iyi bir insandı ve bize unutulmaz değerli hatıralar bıraktı. Şebnem Hocamızın en büyük arzusu, hoş bir seda bırakabilmekti. Kanser hastaları yararına düzenlediği pek çok kampanya ile kanser hastalarının yaşama tutunmasına olanak sağladı. Bu güzel davranışlarıyla dünyada hoş bir seda bırakma arzusunu fazlasıyla yerine getirdi. Onun insan sevgisi, bilgeliği ve pozitif enerjisi hepimizi etkiledi ve ilham kaynağı oldu. Hocamızı anarken, ona olan minnet duygularımızı bir kez daha yürekten ifade etmek istiyoruz.   Genç akademisyenimizi unutmayacağız, daima kalplerimizde yaşatacağız” ifadelerini kullandı. 

Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek
Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek

LÖSEVLE KANSER HASTALARINA UMUT OLDULAR

Şebnem Köseoğlu’nun babası iş insanı Serdar Köseoğlu da gerçekleştirilen etkinlik hakkında görüşlerini dile getirdi. Etkinliğin LÖSEV iş birliğinde gerçekleştirildiğini söyleyen Serdar Köseoğlu, “Toplamda 170 kanser hastamızın bulunduğunu ve bunlardan 43'ünün LÖSEV ile ilişkili olduğunu öğrenmek bizi derinden etkiledi. Bu hastalarımızı ve dostlarımızı ağırlayarak, LÖSEV'e katkı sağlama amacıyla bu anlamlı etkinliğini düzenledik. Bu etkinlik, kanserle mücadele eden hastalarımıza ve onların ailelerine destek olmanın yanı sıra, LÖSEV'in önemli çalışmalarına katkıda bulunma fırsatı sunuyor. Her bir hasta ve dostumuzun yaşadığı zorlukları anlamak ve onların yanında olmak bizim için son derece kıymetli. Gelecek yıl da bu güzel geleneği sürdürme niyetindeyiz. Bir dahaki sene inşallah tekrar bir araya gelerek, daha fazla insanı destekleme ve LÖSEV'e yardımcı olma fırsatı bulacağımızı umuyoruz. Kanserle mücadelede dayanışma ve sevgiyle dolu bir geleceği birlikte inşa etmek için kararlıyız” diye konuştu. 

Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek
Şebnem Köseoğlu Anma Etkinliği'nde LÖSEV'e destek

“UNUTMADIK, ASLA UNUTMAYACAĞIZ”
Şebnem Köseoğlu’nun akademisyen arkadaşları, düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşadı.  Acılarının hala taze olduğunu belirten arkadaşları; “Üniversitemizde yapmış olduğumuz ilk anma töreninde, üniversite olarak kendisine; adının renginin, pembe dünyasını yaşatacağımıza dair söz vermiştik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir fayda sağlamak, bir çocuğun dahi olsa yüzünü güldürmek üzere anma etkinliğimizi gerçekleştirmekteyiz. Ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Acısı hala taze. O gün de söyledik, bugün de söylüyoruz. Şebnem Hocamız bize dünyaya güzelliklerle bakmayı, insanlara mutlu etmenin ne kadar değerli olduğunu öğretti. Mücadelesini unutmadık, asla unutmayacağız” ortak ifadelerini kulandılar.  

ALANYA’DA DA LÖSEV’E KAYITLI HASTALARA KATKI 

LÖSEV Antalya İl Koordinatör Yardımcısı Özlem Uğurer, anma etkinliğinde gerçekleştirilen LÖSEV çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Uğurer: “Bugün burada rahmetli Şebnem Köseoğlu anma gününde LÖSEV adına burada bulunuyoruz.  LÖSEV olarak lösemili çocuk ve yetişkin tüm kanser hastalarına destek veren bir vakıfız. Bugün burada bir stant kurduk ve bu standımızda LSV dükkân markamız olan, annemleri mutlu etmek adına oluşturduğumuz, rehabilitasyon kurslarının ürünleri var.  Burada yer alan ürünlerin hepsinde el emeği var. Hiçbir fabrikasyon ürünü yok. Türkiye’de 5 noktada üretimlerimiz var. Bu ürünlerin satışından elde edilen gelirle çocuklarımızın ücretsiz tedavisine kaynak yaratıyoruz. Annelere ufak da olsa bir kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Bugün Alanya’da olduğumuz için çok mutluyuz. Biz Antalya Ofis olarak Antalya ve Burdur ve Isparta’dan sorumluyuz.  Alanya’dan çok sayıda kayıtlı hastamız var. Türkiye geneli hastalarımıza ayni nakdi ve sosyal destekler veriyor, yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugün bizi buraya davet eden Şebnem Köseoğlu ailesine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.