MHP'de kongre bitti: Gündem, üstü çizilenler

 Alanya Haber giriş: 11 Eylül 2023, Pazartesi 11:20., Güncelleme: 9 ay önce
MHP'de kongre bitti: Gündem, üstü çizilenler
Abone ol

MHP Alanya İlçe kongre seçimi yapıldı. Kongrede partililerin karşısına tek aday olarak mevcut İlçe Başkanı Mustafa Sünbül çıktı.. Başkan Sümbül ile Hasan Cantürk başta olmak üzere partinin bazı popüler isimlerinin üzerlerinin çizmesi dikkatlerden kaçmadı.

Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen MHP Alanya İlçe Kongresi, büyük bir katılımla ve coşkuyla sona erdi. Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Sünbül’ün listesinde birçok yeni isim yönetim ve il delegesi olarak girdi.

SÜNBÜL: İL OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ 
Başkan, konuşmasında Alanya’nın MHP için özel bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Alanya’nın yeri bizde hep farklı olmuştur. 82 plakanın Alanya’nın olması için çaba sarf ettik ve edeceğiz. Alanya’ya il olmak çok yakışacak. Sözlerimiz hiçbir zaman kuru vaatler değil, altı dolu sözler.

Sümbül ve  yönetim kurulu üyesi Hasan Cantürk tarafından hazırlanan delegeler tarafından Cantürk'ün isminin üzerinin çizilmesi dikkat çekti. Öte yandan MHP MYK Üyesi Hüseyin Yıldız’da İl delegesi listesindeki sıralamada MHP’li delegeler tarafından üzeri çizilerek çizikten nasibi almış oldu. 

PARTİ TABANINDA CANTÜRK RAHATSIZLIĞI İDDİASI

İlçe Başkanı Mustafa Sünbül’ün yeni yönetiminde tekrar listeye yazılan, delegeler tarafından listede isminin üzeri çizilen Hasan Cantürk’ün parti tabanda karşılık buşmadığı öne sürülüyor.. İsmini vermek istemeyen bir delege “Alanya’nın kırsalında hangi köyü veya hangi yaylayı biliyor. Dimçayı'ndan bıraksan tek başına Alanya’ya gelemeyen birisinden Başkan Sümbül’ün beklentisi ne olabilir ki..” ifadelerine yer verdi.