Gençlerden Yüzüncü Yıl Marşı: Kol kola sonsuza kadar

 Türkiye Haber giriş: 18 Mayıs 2019, Cumartesi 17:48, Güncelleme:
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Gençlerden Yüzüncü Yıl Marşı: Kol kola sonsuza kadar
Abone ol

Samsunlu Gençlerden Yüzüncü Yıl Marşı: Kol kola sonsuza kadar.. Milli Mücadele’nin 100. Yılı için bir araya gelen iletişimci, müzisyen, tasarımcı ve iş insanlarından oluşan Samsunlu gençler, ‘İlk Adım’ı hazırladıkları özel bir marşla kutluyor. Milli mücadele ruhunun coşku dolu notalarla birleştiği marş gelecek nesillere tarihi bir miras olarak kalırken, Samsun markasını da güçlendirmeyi hedefliyor.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Millî Mücadelemizin 100. Yılı olan 19 Mayıs 2019 için geri sayım devam ederken, günüm önemine yaraşır kutlamalar için düğmeye çoktan basıldı. Kamunun yanı sıra, şirketler ve sivil toplum örgütleri  de kurtuluş mücadelesinin 100. Yılını tarihe tanıklık edecek aktivitelerle kutlamaya hazırlanıyor. 

Samsun’da doğan güneşi arkalarına alan veyetiştikleri toprağın önemini gelecek nesillere aktarmaya kararlı Samsunlugençler, aylarca süren bir çalışma sonunda özel bir 100. Yıl marşı hazırladı. İletişimci,müzisyen, iş insanı ve tasarımcılardan oluşan ekibin uzun solukluçalışmalarının ardından ortaya çıkan 100. Yıl Marşı dijital kanallar üzerindenyayına alındı. Marşın sözlerini marka mühendisi Ömürden Sezgin yazarken, müziğiniCan Mutlu besteledi ve aranjesini Burak Ertetik yaptı. Kısa sürede büyük beğenitoplayan ve 100. Yıla dair birçok etkinlikte çalınması planlanan marş, Samsunşehrinin gençliğine ve milli mücadelenin ruhuna uygun olarak tasarlandı.

Samsun’un doğum günü

Konuyla ilgili, çalışma grubu adına konuşan markamühendisi Ömürden Sezgin   “Bu yıl ülkemizin enönemli günlerinden biri olan milli mücadelemizin başlangıcının 100. Yılınıkutluyoruz. Doğduğumuz, eğitim hayatımızı geçirdiğimiz, bu anlamda da borçluhissettiğimiz Samsun’un, bu özel kentin en önemli günü. Bizler de bu şehre,100. Yıl ve sonrasında da coşkuyla söylenecek bir marş hediye etmek istedik ve gönüllülük  esasında bir araya geldik. Aylar süren bir çalışma sonunda da marşımızıçıkardık. Emeği geçen ve destekleyenlere çok teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

Kentlerin ruhunu ortaya çıkarma vakti

 Marşlar, müzikler, bir ülkenin, bir kentinözel günleri için yapılan anmaların herkes tarafından coşkuyla sahiplenilmesinisağlar .Bu anlamda bu çalışmaların ‘kent markalar’ için kritik önem taşıdığınadikkat çeken Sezgin, “Gelecek nesiller bir kültürü ancak sanat aracılığıyladoğru şekilde algılayabilir. Bir kentin markalaşması da tarihinden aldığımirası, farklılıklarını etkili kullanmasıyla, güçlü aidiyet yaratması ilemümkündür.  Hem gelecek nesillereaktarılmak hem de bir “gençlik şehri” olan Samsun’umuzun markasını güçlendirmekiçin çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.