Gazipaşa'daki 'Sahte İmza ile Tahliye' haberi 'sahte' çıktı!

 Gazipaşa Haber giriş: 28 Aralık 2023, Perşembe 20:21., Güncelleme: 5 ay önce
Gazipaşa'daki 'Sahte İmza ile Tahliye' haberi 'sahte' çıktı!
Abone ol

Gazipaşa Kaymakamlığı ve Gazipaşa Belediyesi tarafından mahkeme kararı sonrası tahliye edilen bir restoran ile ilgili haberler yalanlandı.. Gazipaşa'da yerel bir gazete restoranın 'sahte imza' ile tahliye edildiğini öne sürmüştü. Gazipaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamada 'Kültür ve Turizm Bakanlığı, İşletmenin turizm yatırım belgesini iptal etmiştir. Bu nedenle ihale şartnamesindeki gerekli belgelerin yetersizliği nedeniyle 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 75. Maddesi çerçevesinde tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Tahliye kararı hukukidir, yasalara uygundur. Kasten kamuoyunu aldatıcı haber yapan bahse konu gazete hakkında suç duyurusu bulunulmuştur' denildi.

Gazipaşa'da yayımlanan yerel bir gazetede ortaya atılan iddialara göre KCBS Tarım Kuyumculuk Turizm Ticaret Limited Şirketi'ne bağlı gemi temalı bir restoranın sahte imzalı evrakla tahliye edildi. İşletme sahibin mağdur olduğu öne sürülen haberde, 'belgelerdeki imzanın sahte olup olmadığına dair mahkeme kararı beklenmeksizin' Gazipaşa Belediyesi ve Gazipaşa Kaymakamlığı 'sahte imzalı evrakla' işlem yapmakla suçlandı.

Konuyla ilgili Gazipaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;


Değerli hemşehrilerimiz,
İlçemiz yerel gazetelerinden Gazipaşa Manşet Gazetesi’nin 28.2.2023 tarihli sayısında “Sahte İmzalı Evrakla Tahliye” manşetiyle yayımlanan haberin gerçeği yansıtmadığını belirtir, söz konusu habere itibar etmemenizi önemle bildiririz.
Her ne kadar Belediyemiz tarafından kasten ve kötü niyetli şekilde tahliye işlemlerinin yürütüldüğü belirtilmişse de, tahliye sebebi sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından KCBS Tarım Kuyumculuk Turizm Ticaret Limited Şirketinin turizm yatırım belgesinin iptal edilmesidir.

Gazipaşa'daki 'Sahte İmza ile Tahliye' haberi 'sahte' çıktı!
Gazipaşa'daki 'Sahte İmza ile Tahliye' haberi 'sahte' çıktı!

'BAKANLIK BELGELERİ İPTAL ETMİŞ..'

Söz konusu belgenin iptal edilmiş olması ve KCBS Tarım Kuyumculuk Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin ihale şartnamesinde sunulması zorunlu olan bu evrakı sunamaması sonucu bahse konu tesisin tahliyesi kanuni bir zorunluluk haline gelmiştir.
Bu sebeple, KCBS Tarım Kuyumculuk Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin kira sözleşmesinin feshi ve 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 75. Maddesi çerçevesinde tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. Görüldüğü üzere, tahliye kararı hukuki bir mecburiyettir. 

'SAHTE İMZA' İLE İLGİLİ MAHKEME KARARI YOK!

Bahse konu gazete haberinde belirtilen sahte olduğu iddia edilen tebliğ evrakındaki imzaya dair soruşturma süreci devam etmekte olup; henüz kesin bir tespit ve karar bulunmamaktadır. Alınmış olan imza örnekleri, üzerinde kriminal inceleme yapılması için Gazipaşa Başsavcılığı tarafından ilgili adli tıp laboratuvarına gönderilmiştir. Belirtmek isteriz ki, Belediyemiz tarafından yürütülmüş olan tüm fesih, tahliye ve tebligat işlemleri hukuka uygundur.

Gazipaşa'daki 'Sahte İmza ile Tahliye' haberi 'sahte' çıktı!
Gazipaşa'daki 'Sahte İmza ile Tahliye' haberi 'sahte' çıktı!

Dolayısıyla, Gazipaşa Belediye Başkanlığı olarak siz değerli hemşehrilerimizden belediyemizi ve belediyemize duyulan güveni yıpratmaya yönelik bu habere itibar etmemenizi rica ediyoruz. Yukarıda da ayrıntılı şekilde açıkladığımız gibi, anılan haberde, sahte olduğu iddia edilen imza incelemesine ve tahliye işlemine dair tüm yasal süreç devam etmekte olup, henüz kesin bir tespit ve karar bulunmamaktadır. 

'HABER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU'
Objektif habercilik ilkesine aykırı şekilde kasten kamuoyunu aldatıcı haber yapan bahse konu gazete hakkında ve aleyhinde suç duyurusunda bulunulacağı Kamuoyuna saygı ile duyurulur.