Gazipaşa'daki diş hekimi intiharı cinayet çıktı: Eşi ve Beden Eğitimi Öğretmeni tutuklandı

 Gazipaşa Haber giriş: 13 Mart 2024, Çarşamba 15:06., Güncelleme: 2 ay önce
Gazipaşa'daki diş hekimi intiharı cinayet çıktı: Eşi ve Beden Eğitimi Öğretmeni tutuklandı
Abone ol

Son dakika.. Komşu ilçemiz Gazipaşa'da 7 Ocak tarihinde evinde tabanca ile başından vurulmuş halde bulunan Diş Hekimi Mustafa Kalaycı'nın ölümü ile ilgili gözaltına alınan eşi Ayşegül Kalaycı ile spor hocası Mehmet Kırıcı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Geçtğimiz ocak ayında evinde tabancayla başından vurulmuş halde ölü bulunan diş hekimi Mustafa Kalaycı'nın (55) şüpheli intiharının altından cinayet çıktı.. Soruşturmayı derinleştiren ekiplerce gözaltına alınan eşinin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BULGULARA GÖRE İNTİHAR DEĞİL
Evde inceleme yapan ekipler olayın ilk bakışta intihar gibi gözükmesine rağmen Mustafa Kalaycı'nın ölümünde şüpheli noktalar tespit etti. Gelişmelerin ardından dosya Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne devredildi. Uzman ekipler yaptıkları titiz çalışmada Mustafa Kalaycı'nın intihar etmediğini cinayete kurban gittiğini belirledi. Olayın ardından kapının dışarıdan kilitlendiği tespit eden ekipler, Kalaycı'nın en yakınındaki şüpheli kişilerle ilgili teknik ve fiziki takip başlattı.

2 AY SÜREN TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP SONRASI OPERASYON KARARI
Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 2 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından operasyon kararı aldı. Savcının gözaltı talimatının ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri 8 Mart tarihinde Diş Hekimi Mustafa Kalaycı'nın eşi Ayşegül Kalaycı, Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Kırıcı ve F.U.'yu gözaltına aldı. Emniyette 3 günlük sorgusunun ardından 11 Mart günü 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından F.U. serbest bırakıldı.

Gazipaşa'daki diş hekimi intiharı cinayet çıktı: Eşi ve Beden Eğitimi Öğretmeni tutuklandı
Gazipaşa'daki diş hekimi intiharı cinayet çıktı: Eşi ve Beden Eğitimi Öğretmeni tutuklandı

BİNA GİRİŞİNDE APARTMANIN ELEKTRİĞİNİ KESTİ; Emniyette susma hakkını kullanan Ayşegül Kalaycı adliyede; eşini Mehmet Kırıcı'nın öldürdüğünü söylememesi dikkat çekti. Ayşegül Kalaycı ayrıca ifadesinde eşinin ölümünde en küçük bir katkısının olmadığını tekrarladı ve kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Savcılık sorgusu ve nöbetçi mahkemede yapılan yargılamada ise Mehmet Kırıcı'nın 7 Ocak tarihinde güvenlik kamerasına yakalanmamak için apartmana girerken binanın elektriğini komple kestiği; çıkarken de elektriği açtığı ortaya çıktı. Mehmet Kırıcı ise emniyette, savcılıkta ve nöbetçi mahkemede kendine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

KALAYCI'NIN EŞİ VE SPOR HOCASI MEHMET KIRICI KASTEN ÖLDÜRME SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI
Her iki sanıkta savcılıkta ve nöbetçi mahkemede kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği gözlendi. Sulh Ceza Hakimliği 7 Şubat tarihinde evinde tabanca ile başından vurulmuş halde bulunan Diş Hekimi Mustafa Kalaycı'nın eşi Ayşegül Kalaycı ve ilçede Beden Eğitimi Öğretmeni olan Mehmet Kırıcı'nın 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla  tutuklanmasına karar verdi.

İLGİLİ HABER