Dev inşaat firması iflasın eşiğinde: Esnafın batırılan parası 1,5 Milyar TL

 Alanya Haber giriş: 25 Ocak 2024, Perşembe 21:39., Güncelleme: 3 ay önce
Dev inşaat firması iflasın eşiğinde: Esnafın batırılan parası 1,5 Milyar TL
Abone ol

Alanya dahil Antalya genelinde onlarca inşaatı ve projeleri bulunan inşaat ve emlak devinin iflasın eşiğinde olduğu iddia edildi. Geçen yıl başlatılan konkordato süresinin uzatıldığı öğrenildi. Firmanın çek karşılığında lüks araçlar alıp çeklerini ödemekte zorlandığı, ayrıca proje aşamasında satışı yapılan mülkleri de projeleri tamamlayamadığı için hak sahiplerine teslim etmediği iddia ediliyor.. Karşılıksız çeklerin tutarı ise 1,5 milyar TL'den fazla.. Gelişmelerin ardından çok sayıda mağdur mahkemeye koştu.

Antalya'da kurulan Kayseri merkezli CNP Mimarlık Limited Şirketi, Eylül 2020'de faaliyete geçti. Ancak mali sıkıntılarla boğuşurken, mahkeme tarafından konkordato süreci uzatıldı. Şirket, çekler karşılığında lüks araçlar satın alırken, projeleri tamamlamadı ve birçok vatandaşı mağdur etti. Şimdi, mahkeme süreci devam ediyor ve geleceği belirsiz...    

CNP Mimarlık firması, geçtiğimiz Eylül ayında konkordato ilan etmişti. Ancak son gelişmelere göre, Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan kararla CNP Mimarlık'ın konkordato süreci 23 Ocak 2024 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Dev inşaat firması iflasın eşiğinde
Dev inşaat firması iflasın eşiğinde

Şirket, Kayseri kökenli İsmail Canpolat ile Mahmut Özhan tarafından 500 bin lira sermayeyle kurulmuştu. Faaliyet alanları arasında mimarlık, planlama, inşaat, taahhüt işleri, motorlu taşıt ticareti, gıda üretimi ve perakende satışı gibi geniş bir yelpaze bulunuyordu.

'PROJELERİNİ TAMAMLAYAMADI'

Ancak şirketin son dönemdeki mali sıkıntıları, birçok vatandaşı mağdur etti. CNP Mimarlık, çekler karşılığı lüks araç alımları yaparken, bu çekleri geri ödeme konusunda sorunlar yaşadı. Alanya'nın Çılaklı ve Mahmutlar gibi mahalleleri ve Antalya'nın farklı ilçelerinde yürüttüğü projelerde konut satışı gerçekleştirdiği halde, bu projeleri tamamlamadığı için de mağduriyetler oluştu.

Vatandaşlar çeklerin karşılıksız çıkması ve projelerin tamamlanması üzerine soluğu mahkemede almış, şirket yetkilileri de mahkemeye başvurarak konkordato talebinde bulunmuştu.

Mağdurlar şirketin piyasa karşılıksız çek vererek 300’den fazla kişiyi toplam 1 buçuk milyar lira zarara uğrattığını öne sürüyor.

Bu gelişmeler üzerine şirketin konkordato talebi, mahkeme tarafından değerlendirilmekte ve süreç yakından takip edilmektedir.