CNP Mimarlık avukatından 'iflas' açıklaması

 Alanya Haber giriş: 27 Ocak 2024, Cumartesi 17:40., Güncelleme: 3 ay önce
CNP Mimarlık avukatından 'iflas' açıklaması
Abone ol

Antalya genelinde inşaat ve projeleri bulunan Kayseri Merkezli CNP Mimarlık Limited Şirketi'nin Avukatı Baran Saruhan, basın yayın organlarında yer alan “Şirket battı” iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 'haberlerin gerçeği yansıtmadığını' belirtti.

AVUKAT Baran Saruhan tarafından yapılan açıklamada, “Değerli basın mensupları. Konkordato başvuru tarihi olan 23.10.2023 tarihinden itibaren alacağı olan müvekkillerimin mağduriyetlerini gideren CNP Mimarlık Limited Şirketi 26.01. 2024 tarihinden itibaren müvekkilim olmuştur.


Müvekkil CNP Mimarlık Limited Şirketi’nin resmi kuruluş yılı 2020 olarak gözükse de 1992 yılından bu yana ticari faaliyetlerini sürdüren köklü ve saygın bir inşaat firmasıdır. Müvekkil firma ülke olarak içinden geçmeye çalıştığımız ekonomik buhran ve yüksek enflasyon ile mücadele etmek ve ülkeye katma değerli yatırımlar sunmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak için var gücü ile hiç ara vermeksizin projelerine devam etmektedir.


Ancak, ekonomik olarak devamlılığın sağlanması ve yatırımcıların ve müşterilerin birikimlerinin zayi olmaması sürdürülebilir bir ekonomik plan içerisinde mevcut işlerin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi için müvekkil firma tarafından 23.10.2023 tarihinde Konkordato talebinde bulunulmuştur. Müvekkil firmanın ekonomik olarak borca batık olmadığı, konkordato planın uygulanabilir olduğu görülmüş ve Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen karara göre müvekkil firmanın konkordato kararı 23 Ocak 2024 tarihinden itibaren 2 ay süreyle uzatılmıştır. Ancak bu süreçte bir kısım basın yayın organlarında iflas etti, iflasın eşiğinde, binlerce mağdur var, milyonlar havaya uçtu gibi bir çok asparagas ve yanıltıcı haber internet ortamında hızla yayılmaktadır.

İLGİLİ HABER

Müvekkil şirketin konkordato planına uygun ticari faaliyetini devam ettirebilmesi, hak sahiplerinin ödeme ve teslimlerini gerçekleştirebilmesi, yaşanan mağduriyetleri fazlası ile giderebilmesi ticari itibarını koruyabilmesi ve piyasadaki güven unsurunun sürdürülebilmesine bağlıdır. Yapılan asılsız ve kışkırtıcı haberler, müvekkil firmanın hiç sorun yaşamadığı müşterilerini ve iş ortaklarını tedirgin etmekte ve onların da müvekkile karşı cephe almasına neden olmaktadır. Yasal süreç devam ederken, müvekkil firma yetkilileri iyi niyetli olan çok fazla kişi ile anlaşma yaparak, piyasadaki evraklarının çoğunluğunu geriye almıştır. Müvekkil şirketin, yüksek faiz talepli 3-4 tane şahıs dışında hiçbir sorununun olmadığını, bu kişiler hakkında da hukuki ve cezai işlemlerin başlatılıp, iyi niyetli olan herkesle uygun bir zemin ve şartta anlaşma sağlanacağını açıkça belirtir, saygılarımı sunarım” denildi.