Alanya'da yeni bir 'Suriyeli sığınmacı' korkusu!

 Türkiye Haber giriş: 11 Şubat 2023, Cumartesi 17:34., Güncelleme: Bir yıl önce
Alanya'da yeni bir 'Suriyeli sığınmacı' korkusu!
Abone ol

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni bir Suriyeli göçü konusunda uyarıda bulundu. Seçer, “Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor...” dedi. Suriyeli ve Afgan gibi çok sayıda sığınmacı Alanya'da geçtiğimiz yıllarda bir çok suça karışmış ve Alanya'da büyük bir sorun haline gelmişti.. Kahramanmaraş depreminin ardından ilk etapta 30 bin kişiye kapılarını açan Alanya'da yeni bir sığınmacı tedirginliği başladı..

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin vurduğu 10 kentten Mersin’e gelen yurttaşlar için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti ve yeni bir Suriyeli göçü konusunda uyarıda bulundu. Seçer, “Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor.” dedi.

Alanya'da yeni bir 'Suriyeli sığınmacı' korkusu!
Alanya'da yeni bir 'Suriyeli sığınmacı' korkusu!

ALANYA'DA DA BENZER BİR SURİYELİ TEDİRGİNLİĞİ VAR!

30 bin depremzede vatandaşımıza karşılıksız olarak kapılarını açan Alanya'da da Suriyeli sığınmacı rahatsızlığı var..

Ukrayna ve Rusya arasında halen devam eden savaş nedeniyle on binlerce Rus ve Ukraynalının da akın ettiği Alanya'da geçtiğimiz yaz aylarında Suriyeli olmak üzere sığınmacı kaynaklı sorunlara dikkat çekiliyor. 

Yabancı göçü nedeniyle kaldırımlarında ve trafiğinde adım atacak yer bulamayan Alanyalı vatandaşlar Suriyeli sığınmacıların kendi ülkelerine gönderilmelerini istiyor. Mersin'deki Kız öğrenci Yurdu işgaline de dikkat çeken ve ismini vermek istemeyen bir Alanyalı otel işletmecisi 'Kendi vatandaşlarıma canım feda ama Suriyeli istemiyorum. Hem benim şehrim hem de ülkemin geleceği için böyle düşünmek durumundayım... Ne zaman çıkacakları bile belli değil, önü açık bir süreç! kimse bana kızmasın ama istemiyorum...' dedi...


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medyadan ilgilileri konuyla ilgili uyaran Başkan Seçer şunları söyledi:

“Deprem bölgesinde barınma sorunu had safhada. Başta Mersin olmak üzere, diğer şehirlere yoğun göç başladı. Mersin'e gelen vatandaşlarımız aç, açık kalmasın diye, biz tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ancak bu sürecin çok dikkatli yönetilmesi şart. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Deprem bölgesinden yüzbinlerce vatandaşımız Mersin'e geliyor. Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor. İlgilileri uyarıyorum! Zaten 400 bin sığınmacıyı getirdiniz, bunu da taşıyamayız. Mersin'e bu kötülüğü yaptırmayız.