Alanya'da yabancıya mülk satışı tepkisi: AKP eliyle topraklarımız gidiyor!

 Alanya Haber giriş: 15 Ocak 2023, Pazar 21:07., Güncelleme:
Alanya'da yabancıya mülk satışı tepkisi: AKP eliyle topraklarımız gidiyor!
Abone ol

Yabancıya mülk satışına tepkiler her geçen gün daha da artıyor... Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, yabancıya mülk satışının çok fazla artmasına tepki göstererek 'Ayağımızın altındaki topraklar Ak Parti eliyle kayıyor..' ifadeleriyle AKP'nin yabancı politikasını eleştirdi.

Yabancılara mülk satışı ülke genelinde birçok vatandaşın tepkisine neden oluyor.  En son çıkarılan 6302 sayılı Tapu ve Kadastro Kanunu’nda değişiklik yapılmasının ardından yabancılara mülk satışının kolaylaştırıldığını ifade ederek tepki gösteren Saadet Partisi Alanya İlçe Teşkilat Başkanı Hüseyin Sarıca, “Mevcut hükümet yabancı ülke vatandaşlarının mülk alımı kolaylaştırılmıştır” dedi.

Başkan Sarıca, “Yabancılara mülk satışı hakkındaki kanun değişik tarihlerde değiştirilmiş, en son yasal değişiklik 6302 sayılı Tapu ve Kadastro Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile gerçekleşmiş ve 03.05.2012 tarihinde kabul edilen kanun ile Türkiye’de taşınmaz edinmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının mülk alımı kolaylaştırılmıştır.

'AKP YABANCILARIN MÜLK EDİNMESİNİ TEŞVİK ETMEKTEDİR'

Yapılan değişiklikle mütekabiliyet şartı kaldırılmış, 183 ülke vatandaşının karşılık şartı aranmaksızın ülkemizden mülk ve toprak/arazi edinmesinin önü açılmıştır. Buna göre yabancı uyruklu kişiler eskiden 2,5 hektar (25 dönüm) arazi alabilirken, 03.05.2012 yılında yapılan yeni düzenlemeyle 30 hektara (300 dönüm) çıkartılmış, Bakanlar Kurulu gerekli gördüğünde bunu 60 hektara (600) dönüme çıkartmaya yetkili kılınmıştır. Toprak satışındaki bu devasa artış, diğer gayrimenkul satışlarında teşvikle devam etmiştir. Türkiye’deki mevcut iktidar yabancıların mülk edinmesini teşvik etmektedir" dedi.