Alanya'da milyonluk motosiklet vurgunu iddiası

 Alanya Haber giriş: 06 Ekim 2023, Cuma 14:18., Güncelleme: 7 ay önce
Alanya'da milyonluk motosiklet vurgunu iddiası
Abone ol

Alanya Sanayi Sitesi'nde motosiklet tamirciliği yapan bir şahıs iddiaya göre motosiklet satma bahanesiyle çok sayıda kişiden milyonlarca lirayı aşan tutarda para toplayarak ortadan kayboldu. Dolandırıcılıkla suçlanan şahıs 'Birkaç kişiye borcum var evet ama çalışıp ödeyeceğim..' diyerek iddiaları reddetti. Öte yandan dün gece saatlerinde iddiaların odağındaki Y. O.'ya ait tamirhane kundaklandı..

Alanya Sanayi sitesinde motosiklet tamirciliği yapan  Y. O isimli şahısa motosiklet alması için yüklü miktarda para veren onlarca kişi, kendilerine teslim edilmesi gereken motosikletler bir türlü teslim edilmeyince soluğu savcılıkta aldı.

Avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunan mağdurların iddiasına göre, kendilerine piyasada bulunmayan ünlü bir markanın motosikletlerinden İstanbul'dan uygun fiyata satın alabileceğini belirten şahıs, yaklaşık 6 aylık bir süreçte en az 10 kişiden motosiklet paralarını peşin aldı. İlk zamanlarda bazı şahıslara motosikletlerini teslim ederek piyasada güven sağlayan şahıs, ilerleyen zamanlarda parasını peşin aldığı motosikletleri teslim etmedi ve telefonunu kapatarak bir anda sırra kadem bastı.

 Motosiklet getireceğini vaad ederek parasını peşin aldığı ancak motosikletinin teslim etmediği bazı mağdurların cep telefonlarına 'Alanya'da olmadığını ve çalışarak herkesin parasını geri ödeyeceğini' yazılı bir mesaj gönderdi.

'BORCUMU ÖDEYECEĞİM'

Güvenini kazandığı şahıslardan motosiklet almak için topladığı yüklü müktardaki parayı illegal bahis oyunlarında kaptırdığı öne sürülen motosiklet tamircisi  Y. O. ise hakındaki dolandırıcılık iddialarını reddererek 'Evet birkaç kişiye borcum var. Ben parayı birilerine kaptırdım. Bu nedenle tehdit ediliyorum. Can güvenliğimin tehlikede olduğunu düşündüğüm için Alanya'dan ayrıldım, farklı bir şehirde çalışıyorum ve en kısa sürede herkese borcumu ödeyeceğim..' dedi.

Alanya'da milyonluk motosiklet vurgunu iddiası
Alanya'da milyonluk motosiklet vurgunu iddiası

TAMİRHANE KUNDAKLANDI..

Sanayi bölgesinde motosiklet tamircisiliği yapan Y. O'a ait motosiklet tamirhanesi ise kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs veya şahıslarca gece saatlerinde kundaklandı. İşyerinde müşterilere ait olduğu bildirilen ve tamir için bırakılan 3 motosiklet yanarak kullanılmaz hale geldi. Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri kundaklama olayına karıştığı iddiasıyla bir kişiyi gözaltına aldı. Göz altına alınan şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.