Alanya'da İmam hakkında skandal iddiada yeni gelişme

 Alanya Haber giriş: 15 Eylül 2022, Perşembe 11:39., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da İmam hakkında skandal iddiada yeni gelişme
Abone ol

Mahmutlar Mahallesi Yarderesi Camisi İmamı S.F.Ş.'nin cami alanı ve bitişiğindeki hazineye ait 4 dönüm arazide yaklaşık 10 yıldır avokado ve zeytin yetiştirerek ticaretini yaptığı iddia edildi. Daha önce CİMER'e şikayet edildiği de ortaya çıkan olarak ilişkin olarak Alanya Müftülüğü 'Alanya Belediyesi ile irtibat halindeyiz, gerekli incelemeler başlatıldı..' açıklaması yaptı. Öte yandan hazine arazisi için yeni iddialar da ortaya atıldı: Gazeteci Mesut İlhan 'Mahmutlar halkı imamın yanındadır. Araziye göz diken rantiyeciler elinizi Mahmutlar'dan çekin...' diyerek dikkat çeken yeni iddialarda bulundu.

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'de 'yok artık' dedirten işgal iddiası...

Yarderesi Camisi İmamı S.F.Ş’nin hazineye ait araziyi işgal ettiği iddia edildi. Konuyla ilgili olarak CİMER'e de şikayetler gittiği ve iddiaların araştırılması için inceleme başlatıldığı ortaya çıktı.

Alanya'da İmam hazineye çöktü, camide ticaret iddiası
Alanya'da İmam hazineye çöktü, camide ticaret iddiası

İmamın içinden geçen yolu da kapatarak işgal ettiği arazilerde 10 yıla yakın bir süredir avokado ve zeytin tarımı yaptığı, tarımdan toplamda 500 bin TL'ye yakın bir gelir sağlanabileceği hesaplanırken bu gelirin hangi amaçla kullanıldığı ise bilinmiyor.

Mahalle sakinleri  "İmamımız buralarda ekim dikim yapıyor. 4 dönüme yakın alanda zeytin ağaçları mevcut. İmamın ektiği zeytin, avokado ve diğer ağaçlardan elde ettiği geliri nasıl kullandığını bilmiyoruz" dediler.


Araziden elde edilen gelirin Müftülüğün bilgisi dahilinde hayır işleri için mi yoksa, farklı bir amaçla mı kullanıldığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu hazine arazisinde üretim izni alıp almadığı bilinmeyen İmam S.F.Ş'nin ise sağlık problemleri nedeniyle 45 günlük rapor aldığı ve görevi bıraktığı öğrenildi.

İLHAN'DAN OLAYA İLİŞKİN YENİ İDDİALAR GELDİ; RANTİYECİLER DEVREDE!

Mahmutlar Post Gazetesi ve Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı  Mesut İlhan ise konuya ilişkin yaptığı açıklamasında yaşanan olayı rant iddialarıyla değerlendirdi.

 İlhan'in iddiaları ise şöyle; Mahmutlar Yarderesi Cami imamı ile ilgili basında yer alan haberler tamamıyla asılsızdır. Bu alan bilindiği gibi hazine arazisidir. Caminin cemaatleri  cami bitişiğinde bulunan alana zeytin portakal ve limon ekerek hem park haline getirmiş hem de ürünleri cami yararına değerlendi yıllarca. Milli emlak buradaki hazine arazisi üzerindeki yeşil örtüyü görünce ecrimisil almak için caminin imamının muhatap alacağını açılar. Çünkü böyle okul ve cami gibi alanların sorumlusu müdür ve imamlardır. Kirası da camiden gelen gelir ile ödenir.

Alanya'da İmam hazineye çöktü, camide ticaret iddiası
Alanya'da İmam hazineye çöktü, camide ticaret iddiası

"RANİTİYECİLER ARAZİYE ÇÖKENE KADAR.."

Taki rantiyeciler bu hazine arazisine çökene kadar hiç bir sorun yoktur. Alanya belediyesinden bir meclis üyesi yine aynı kurumdan imar çalışanı bu yere göz dikene kadar. Belediye başkanın haberi olmadan bu hazine arazisi üzerine 1300 artı 700 metrekare inşaat ruhsatı alırlar. Bu işi Mahmutlar halkı duyunca  Başkan Yücel inceleme başlatır. Buradan yer başka yere kayar ama hukuken yeri rantiyeciler kapar. Rantiyeciler imama sen biz ihbar ettin ekmeğimizden ettin bizde seni memurluktan edeceğiz diye CİMER'E şikayet ederler. olmadı basına 'imam mala çöktü' haberi sızdırırlar. Mahmutlar halkı haksızlığa karşıdır. Aylarca bu konu üzerinde Mahmutlar post gazetesi ve Mahmutlar Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak takip ediyoruz. Siyasetciler ve Rantiyeciler KİRLİ elinizi MAHMUTLARIMIZIN ÜZERİNDEN ÇEKİN LÜTFEN.

İMAMDAN AÇILAMA GELDİ; MÜMKÜN DEĞİL

Yarderesi Camisi İmamı S.F.Ş konu hakkında açıklama yaptı. 

İmam açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Yerel bir gazetede ortaya atılan camii alanının yanı sıra camii yanındaki hazineye ait arazilerde avokado ve zeytin tarımı yaptığım ileri sürülmüştür. Bahsi geçen ağaçlar camiinin yapıldığı 1996 yılında dikilmiştir. Ben camiideki görevime 2008 yılında başladım. Ben göreve başladığımda ağaçlar yetişmiş durumdaydı. Milli Emlak görevlilerince benim adım yazıldığı için 11 yıldır tarafımca ecrimisil ödenmekte olup buradan elde edilen ürünlerden sağlanan kazanç camii, Kur’an kursu ve bahçenin ihtiyaçları için harcanmaktadır. Haberde ileri sürülen iddiaların tarafımca kabulü mümkün olmayıp, benim hazineye ait arazide tarım yapmam söz konusu değildir.