Alanya'da başlayan orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

 Alanya Haber giriş: 08 Eylül 2022, Perşembe 09:32., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da başlayan orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor
Abone ol

Son dakika haberi.. Mersin'in ardından Alanya'dan da kötü haber geldi.. Alanya'nın Beldibi Mahallesi'nde sabah saatlerinde ormanlık alanda büyük çaplı bir yangın başladı.. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayıldı.. Yangına komşu ilçelerden de ekipler destek oluyor. Çevre ilçelerden gelen ekiplerinde yardımıyla Yangın kısmen kontrol altın alındı.

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Silifke ilçesindeki bir mahalleye kadar yayılan yangın hâlâ sürüyor.

11:30 - KONTROL ALTINA ALINDI
Beldibi Mahallesi'nde başlayan yangına 6 yangın söndürme uçağı, 2 yangın söndürme helikopteri, 1 keşif helikopteri, 13 arazöz, 4 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı ve 2 iş makinesinin müdahale ediliyor. Yangın kısa sürede kısmen kontrol altına alındı. Rüzgar ara ara şiddetini artırırken, yangını soğutma çalışmaları devam ediyor.

ALANYA'DAN DA YANGIN HABERİ GELDİ;

 Sabah saatlerinde Alanya'nın Beldibi Mahallesi'nde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.  Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından "Ormanın kahramanları Alanya'da meydana gelen orman yangınını kontrol altına almak için mücadele ediyor." açıklaması yapıldı.

Alanya'da büyük bir orman yangını başladı
Alanya'da büyük bir orman yangını başladı

Detaylar gelecek..