AKP'li Adil Çelik'İn Gazipaşa'ya 100'bin TL'lik Konseri TBMM'de

 Gazipaşa Haber giriş: 15 Mayıs 2019, Çarşamba 01:37., Güncelleme: 5 yıl önce
AKP'li Adil Çelik'İn Gazipaşa'ya 100'bin TL'lik Konseri TBMM'de
Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim yasaklarına rağmen verilen Mustafa Yıldızdoğan konserine ait 100 bin TL'lik faturanın Gazipaşa Belediyesi tarafından ödenmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı..

BUDAK, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Usulsüz bir şekilde Gazipaşa Belediyesi’nin kasasından çıkan 104 bin liralık ödeme hakkında nasıl bir işlem yapılacaktır?” diye sordu.

‘BU KONSERE KİM NEDEN İZİN VERDİ?’

Budak, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Yüksek Seçim Kurulu’nun yerel seçimlere yönelik 21 Mart itibariyle başlattığı seçim yasaklarına karşın, Gazipaşa Belediyesi’nin 25 Mart’ta aday ve proje tanıtım toplantısı düzenlendiği, toplantı sonrasında verilen Mustafa Yıldızdoğan konserine ait 104 bin liralık faturanın da yine Gazipaşa Belediyesi tarafından ödendiği haberleri basına yansımıştır. Hukuki süreç açısından yapılması mümkün olmayan aday tanıtım toplantısı ve konser programının iptali için İlçe Seçim Kurulu’na yapılan başvuruda ise konsere ait tüm izinlerin Ak Parti Gazipaşa İlçe Teşkilatı tarafından alındığı belirlenmiştir.

AKP'li Adil Çelik'İn Gazipaşa'ya 100'bin TL'lik Konseri TBMM'de
AKP'li Adil Çelik'İn Gazipaşa'ya 100'bin TL'lik Konseri TBMM'de

‘HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILACAK MI?’

Buna göre; YSK’nın seçim yasaklarına rağmen aday ve proje tanıtım toplantısı düzenleyen Gazipaşa’nın önceki dönem Belediye Başkanı Adil Çelik ve sorumluluğu bulunan belediye yöneticileri hakkında bu eylemlerinden dolayı bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa ne zaman başlatılacaktır? Gerekli izinler Ak Parti Gazipaşa İl Teşkilatı tarafından alınmasına karşın Gazipaşa Belediyesi’nden konsere ait 104 bin liralık faturanın ödeme emrini kim imzalamıştır? Bu kişi ya da kişiler hakkında hukuki işlem başlatılacak mıdır? Usulsüz bir şekilde Gazipaşa Belediyesi’nin kasasından çıkan 104 bin liralık ödeme hakkında nasıl bir işlem yapılacaktır? Söz konusu bedel, ödeme emrini imzalayan belediye yöneticilerine rücu ettirilecek midir?”