ADD Alanya'dan 'Dersim' tepkisi: Suç Duyurusunda Bulunuyoruz

 Alanya Haber giriş: 25 Mayıs 2019, Cumartesi 15:57., Güncelleme: 5 yıl önce
ADD Alanya'dan 'Dersim' tepkisi: Suç Duyurusunda Bulunuyoruz
Abone ol

Tunceli Belediye Başkanı ve kamuoyunda Komünist başkan olarak ünlenen Fatih Mehmet Maçoğlu'nun talimatıyla beleidye meclisinde şehrin isminin 'Dersim' olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Skandal karara tepkiler çığ gelmeye devam ediyor. Atatürk Düşünce Derneği Alanya Başkanı Zuhal Sirkeli karar ve Tuncelili yurttaşlarımız ile Atatürk Devrimi arasına nifak sokmaya çalışanlar hakkında Dernek olarak suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı..

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zuhal Sirkeli imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Tunceli Belediye Meclisi, çoğunluk oyuyla almış olduğu karar ile Tunceli adını “Dersim” olarak değiştirmeyi istemektedir. İl adlarının verilmesi de değiştirilmesi de yasa ile mümkündür. Tunceli adı 25 Aralık 1935 tarih ve 2884 sayılı kanun ile verilmiştir. Tunceli Belediye Meclisi, Tunceli adını değiştirebilme yetkisine sahip değildir.

"ALINAN KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR"

Alınan karar yasaya aykırı ve yok hükmündedir. Milletimizin gündemi; ekonomik çöküş ve siyasi iktidarın hukuk tanımaz uygulamaları iken, böyle bir karar toplumsal ayrıştırmayı derinleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Tunceli Cumhuriyet devriminin bir sonucudur. Atatürk Devriminin amacı din dil, mezhep, ırk gözetmeksizin çağdaş bir ulus yaratmaktadır. Atılan her adım bu doğrultudadır. Atatürkçü Düşünce Derneği,  Tuncelili yurttaşlarımız ile Atatürk Devrimi arasına nifak sokmaya çalışacak her türlü girişimin karşısındadır. Tuncelili yurttaşlarımızın kentin adıyla ve Atatürk Cumhuriyeti ile hiçbir sorunu yoktur. Bu yanlıştan derhal dönülmesi bir zorunluluktur.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ"

Tunceli adını değiştirmek, gelecekte Türkiye Cumhuriyeti adını değiştirmek isteyenlere güç verecektir. Atatürkçü Düşünce Derneği, bu tür siyasi oyunlara dün olduğu gibi bugün de yarın da geçit vermeyecektir. Bu nedenle, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimimiz, Tunceli Belediye Meclisi’nin almış olduğu yanlış kararın iptali için 24 Mayıs 2019 Cuma günü  itibarıyla dava açmıştır. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacak ve takipçisi olacağız.

Aziz Milletimize saygıyla duyururuz.
Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi
Yönetim Kurulu Adına 
Zuhal Sirkeli"