Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi

 Alanya Haber giriş: 24 Mart 2019, Pazar 01:17, Güncelleme:
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
Abone ol

CHP ve İYİ Parti'nin birlikteliğinde kurulan Millet İttifakı Alanya Beleidye Başkan Adayı Abdullah Sönmez, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın ve İttifak üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği Büyük Konaklı mitingi gerçekleştirildi..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Miting alanını dolduran binlerce insan ‘Geliyor Sönmez, Abdullah Sönmez sözünden dönmez’ sloganlarıyla Abdullah Sönmez’i karşıladı..


CHP İLÇE BAŞKANI KARADAĞ: ‘BÖCEK VE SÖNMEZ SORUNLARI ÇÖZECEK’

Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi

Mitinginde konuşan CHP Alanya İlçe teşkilatı Başkanı Coşkun Karadağ, “Sizlere Toros’ların yiğit evladı Muhittin Böcek’in selamlarını getirdim. Geçen hafta iki gün Alanya’daydı ve Alanya halkı Böcek’i bağrına bastı. Bu seçimleri Allah’ın izniyle alacağız. Çalışmalarımızı Alanya’nın yüksek köylerinden başlattık. Yol yok, su yok, düğün salonu yok, spor yapılacak küçük bir sosyal alan dahi yok. Yokluk içerisindeyiz. Merkez de durum farklı değil. Elikesik’te halka buluştuk. Bir toplantı salonu dahi yok. Bu iktidar Alanya’da olduğu gibi ülkede sorunları çözmedi, çözemeyecek.

Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi

İşsizlik neden var? Adalet yok. Yabancı yatırımlar ülkemize gelmiyor. Çünkü adalet, insan hakları yok. Fabrikalarımızı satarak bitirdiler. Tarım ürünlerimiz para etmiyor. Zam üstüne zam geliyor. Bugünümüz dünümüzü aratır oldu. Bu seçimler aynı zamanda bu iktidarın bir kulak çekme seçimi olacak. Bu sorunları Muhittin Böcek çözecek. Bu sorunları Alanya Belediye Başkan Adayımız Abdullah Sönmez çözecek. Tarımda ve turizmde istihdam sorunu başkanlarımızla çözülecektir. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diyen 10 yıl Konaklı’nın belediye başkanlığını yapmış ve sorunları çözmüş Abdullah Sönmez çözecek. Millet İttifakı gönüllüleri seçimler yaklaştıkça iktidar ne yapacağını bilemeyerek saldırmaktadır. Bir devlet yöneticiliği ahlakına sığmayan kelimelerle halkımızı itham etmektedir. Seçmen hakkına sahip olan bütün insanlardan oy istiyoruz. AKP ve MHP seçmenlerinin oylarına da talibiz. Bu kardeşlerimizin cebinde sarı kartları vardır. Bu seçimde iktidara sarı kart gösterecektir. Biriz ve beraber. Sen ben yok, biz varız. Demokrasi, Cumhuriyet ve Atatürk ile kalın. Martın sonu bahar diyoruz” dedi. 


İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI APAYDIN: ‘HANGİ SÖZÜNÜZÜ TUTTUNUZ’

Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi

İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın İyi Parti’li gençlerin “Yücel Başkan ilerle teşkilatın seninle” sloganlarıyla kürsüde yerini aldı. Apaydın “Konaklı mitingimize hepiniz hoş geldiniz. Büyük bir coşkuyla geliyoruz. Alanya’mızı ve ülkemizi yönetmek için çıktığımız bu yolda kucaklaşarak geliyoruz. Yalan söyleyenleri, işi gösteriş olsun diye yapanları, halkını unutanları tedirgin eden büyük bir coşkuyla geliyoruz. Saha çalışmalarında bize emek verenler ve bizimle çalışanlar halkın vergileriyle maaşlarını alanlar değil, bizlere gönül verenlerdir. 5 yıl öncesine dönelim. Vaat edilenleri biliyoruz.

Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi

Alanya’ya sözümüz var dediniz. Alanya size inandı, oy verdi. Hangi sözünüzü tuttunuz. Meyve veren ağaç taşlanır diyorlar. Kurumuş badem ağacında yaprak yeşermez. Hatta kurumuş badem ağacının gölgesi bile olmaz. 5 yıl önce verdikleri sözleri tutamayanlar yeni sözler veriyorlar. 5 yılda yapamadıklarınızı 1 aya sığdırmaya çalışıyorlar. Alanya’ya borcunuz var. Sözlerinizi tuttunuz mu ki yeni sözler veriyorsunuz. Kendilerini ispat etmeye çalışıyorlar ama battıkça batıyorlar. Kabullenin halkın yüzünü güldüremediniz. Yönetmesini beceremediniz. Güzelim Konaklı halen Abdullah Sönmez’in yaptığı hizmetleri kullanıyor. Abdullah Sönmez’in yaptıklarının üzerine bir çivi çaktınız mı? Konaklı’nın ortasına çöpleri yığdınız. Konaklı’yı kokuttunuz. Bu mu sizin hizmet anlayışınız? Büyükşehir yasası gereği büyüklük yaptınız. Alanya’nın kendi parasıyla yaptığı Atatürk Caddesi’ni elimizden aldınız. Bir parke taşı koydunuz mu? Hayır. Gelir getiren bütün mülklerini aldınız.

Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi

Köylülerimizin kullandığı arazileri sattınız. Bu mu sizin büyüklüğünüz. Sayın Türel hangi dağda kurt öldü? Alanya’yı sevmek yeni mi aklına geldi? Korku dağları sardı. Korkuyorsunuz. Ücretsiz servis ve kırtasiye hizmeti vereceğiz dedik. Eleştirdiler. Çay 1 lira olacak dedik. Çay çorbayla uğraşıyor dediler. Biz halk için yapıyoruz. Projeleri konuşuluyor mu? Boşa giden 56 milyon lira. Bitirilemeyen bir belediye binası. Göz boyamaya dönük projeler başlatıyorlar. DEMAŞ arazisini ticaret alanı olarak değiştiriyorlar. Acaba oraya da mı alışveriş merkezi yapacaklar? 82 nereden çıktı? Acaba Alanya’yı il mi yapacaklar. Şimdiye dek il konusu gündeme geldiğinde kafasını kuma gömenler şimdi bunu kullanıyorlar. Tabelalara yığınlarca para harcıyorlar. Söylüyoruz, devasa reklam panoları yaptırmak yerine çocuklarımız için harcayacağız. Halkımızı ekonomik anlamda rahatlatmaya geliyoruz. Söz verdiyse tutan söylediğini yapan bir başkanımız var. Sizlere anlatmaya gerek yok. Konaklı’da yaptıklarını çok iyi biliyorsunuz. Paylaşımcı ve ortak akılla karar alan sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışına sahip Muhittin Böcek’le birlikte başaracağız. Bizim yönetimimizde işini doğru yapan belediye çalışanlarının hiçbiri işten çıkarılmayacak. Teminatı CHP İlçe Başkanı ve İyi Parti İlçe Başkanı olacak. Bizim tek derdimiz Alanya. Alanya’nın iyi olması. Var gücümüzle çalışacağız. Hepinizi iyiliğe medeniyete ve eşitliğe giden yolun taşlarını birlikte koymaya davet ediyoruz. Medeniyete giden yolun taşlarını ancak cesurlar döşer. Allah’ın izniyle başaracağız, başaracağız, başaracağız” diye konuştu. 


ABDULLAH SÖNMEZ: ‘8 GÜN SONRA HEPİMİZ MUTLU OLACAĞIZ’

Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi
Abdullah Sönmez Büyük Konaklı Mitinginde Vatandaşlara Seslendi


Gençliğin umudu Abdullah Sönmez” sloganlarıyla kürsüye çıkan Abdullah Sönmez konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “Seçimi aldıktan sonra ekibim de arkamda, bu şehir en iyi şekilde hizmet alacaktır. Bizim işimiz çalışmak, üretmek, hizmet yapmak. Hiç merak etmeyin. Bazı arkadaşlar diyor ki eğitimle bu adamın ne işi var diyorlar. Önce eğitim. Eğitim varsa her şey var. Konaklı’da yaptık. Alanya’da da yapacağız dediğimiz zaman dengeler değişti. Bize 50 yıl öncesinin siyasetini yapıyorlar diyorlar. Çay bahçesi halk için yapılır. Taşra siyaseti yapıyor diye eleştiriliyorum.  Doğru taşralıyız. Bundan da gocunmuyoruz. Övünüyoruz. Üniversitemizin bir giriş kapısı dahi yok. Eğitime vereceğimiz destekler kapsamında bu kapıyı da yapacağız. Koltuklarımızda oturmakla değil. Çıkar gezeriz eksikleri görürüz ve sorunları çözeriz.

Hazırı yemek çok kolaydır. Ama üretirsek istihdam da sağlarız. Yapamayacağımız işlerin sözünü vermeyiz. Kolay kolay söz vermez, veriyorsak da tutarız. Ben kitapçığıma ne bastıysam gününden önce yerine getirdim. Ekibimle birlikte yaptık. Hala da aynı ekiple birlikteyim. Arkamda dimdik duruyorlar. Allah ayırmasın. Turizm çalışanlarının derdini biliyoruz. Turizmci arkadaşlarla çözüm üreteceğiz. Şehri tek başımıza yönetmeye kalkmayacağız. Bilene soracağız ve birlikte çalışacağız. Köyden gelen pazara tezgah açan çiftçiye ücretsiz pazar yeri vereceğiz. Ve elinde kalan malı biz alacağız. Belediye olarak parasını vereceğiz alacağız. Aldığımız malı ne yapacağız? Bir sürü şantiyemiz var. Oralarda kullanacağız.

Köylümüz getirdiği sebzeyle geri dönmeyecek. Abdullah Sönmez kimsenin ahını almaz. Bilmeyerek aldığım biri varsa hakkını helal etsin. Benim ki helal olsun. İddia ediyorum bütün pazarlarda aynı rakam olacak. Hepsinde Cuma Pazarı’nın fiyatı uygulanacak. Dengeyi kurup artışları da tefe tüfeye göre yapacağız. Herkes rahat olsun. 5 yıl önce şahsı destekledik. Hep birlikte. Ama maalesef bu arkadaş göreve geldikten sonra cesaretini koltuktan aldı. Bir insan koltuğa cesaret vermez de koltuktan cesaret alırsa korkun ondan. Bu şahıs o günden bugüne dek hep benden korktu. Ve belediye başkanlığı koltuğunu kullanarak benim önümü kesmeye çalıştı. Dedim ki sayın dostum bu seçimi kazandık. Sen bu görevi doğru götürdüğün sürece Abdullah Sönmez yanında olacaktır. Ama bu şehri doğru yönetmezsen karşında dururum dedim. Maalesef etrafını 8-10 kişi sardı. At gözlüğüyle baktı etrafına. Şehri bu hale getirdi. Oba’ya kız öğrenci yurdu yaptı. Takdir ediyorum.

Lakin yeri yanlış bir, ikincisi de 108 kişilik yapıyorsun. 14 katlı yeri şahsına yapıyor. Belediyeye devlete yaptığı 108 kişilik yapıyorsun. Belediyenin gelirleri doğru kullanılmadı. Yol yaptılarsa iki ay sonra bozuldu. Belediye binası yaptılar. Mecliste dedik ki bu iş yanlış. Bu şehirde 15 belediye binası var dedik. Her türlü hizmeti görecek şekilde. Yeni bir belediye binasına ihtiyaç yok. Zaten 47 trilyon borcu vardı. Alacağı da 67 trilyon civarındaydı. İnatlaştı. Ne oldu peki? Yarım kaldı. Yazık değil mi? Harcanan para milletin parası, hepimizin parası. Bunları yaptılar. Allah nasip eder de bu göreve gelirsek bakın ne olacağına. 211 trilyon borcu var. 87-88 trilyon da alacağı var. Acı durumdayız. Biz doğru hizmetlerle herkesin fikrini alarak ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağız. 8 günümüz kaldı. İnşallah 8 gün sonra hepimiz mutlu olacağız.”