10 kat İddiaları vardı: Gazipaşa Kızılin'e sadece '4 kat' müjdesi!

 Gazipaşa Haber giriş: 19 Ağustos 2022, Cuma 14:21., Güncelleme:
10 kat İddiaları vardı: Gazipaşa Kızılin'e sadece '4 kat' müjdesi!
Abone ol

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, yaklaşık 3,5 yıllık titiz bir çalışmanın ardından Yeni Mahalle’nin tamamı, Korubaşı Mahallesi’nin bir kısmı ve Pazarcı-Cumhuriyet Mahallelerinin imara açıldığını ve hak sahiplerinin tapularını artık alabilecekleri müjdesini vermişti. Açıklamanın ardından tüm gözler bir anda eşsiz güzelliğiyle dikkat çeken Kızılin Mevkii'ne çevrildi. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kızılin'de çatı katı da dahil maksimum sadece 4 katlı yapılar inşa edilebilecek.

Dün Gazipaşa Belediyesi''den yapılan açıklamaya göre Tapu tescili yapılan bölgelerdeki hak sahibi vatandaşlar, tapularını Tapu dairelerinden ve E-Devlet üzerinden alabilecek. Yapılan imar uygulaması çalışması ile Gazipaşa’ya ticaret alanları, turistik işletmeler ve oteller yapılabilecek..

3,5 yıllık titiz bir çalışma sonucunda alınan kararların kentin turizm açısından gelişmesi için önemli bir adım olduğuna dikkat çekilirken, bu uygulamayla binlerce vatandaşa istihdam da sağlayacağı belirtiliyor.

10 KAT İDDİALARI ASILSIZ. KIZILİN'DE 3, MAKSİMUM 4 KAT YAPILARA İZİN VERİLDİ.

Gazipaşa’da halkın önemli bir kesimi sahilin çok katlı otellere açılmasına ve bölgenin betonlaşmasına karşı çıkıyor.  İmar planı değişikliğinin ardından Gazipaşa'nın cennet sahilinin de Alanya'daki betonlaşma akıbetıne uğramasından endişe edilmiş ve sosyal medyada en çok tartışılan konular arasına girmişti.  Gazipaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre Kızılin Mevkii'nde sadece 3 ve maksimum 4 kata kadar yapılar inşa edilebilecek. Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan 10 katlı otel projelerinin bu imar uygulamasıyla hayata geçirilemeyeği ve buna izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Gazipaşa'nın cennet sahili imara açıldı: Dev Turizm tesisleri yapılabilecek
18.08.2022

Gazipaşa'nın cennet sahili imara açıldı: Dev Turizm tesisleri yapılabilecek

İLGİLİ HABER